Strmopplegg i bt

Tema strøm ombord er ikke så vanskelig. Tekst: Hans Due Foto: Rohny Kristensen og Hans Due Det elektriske systemet i båten kan deles i fire grupper. Hjelp til nytt strøm opplegg i båten, hvordan koble vider.

Høsten står snart for dør og båten skal på land . Legger om hovestrøm i båten og har laget et skjema. Slutter meg til flere her på tråden : synes strøm i båt er vanskelig . Strøm i båt uten el-anlegg - posted in Båtforumet: Heisann Har en gammel Askeladden 34jeg nå skal oppgradere med ny motor.

Skisse av nytt strømopplegg i motorrom - posted in Båtforumet: Jeg holder på med oppussing av en Alicraft og har kommet til strøm i . Nesten ingen båter, gamle eller nye, har strømanlegg som kan betjene dette behovet på en tilfredstillende måte. Forsøker man seg på dette temaet så blir det alltid diskusjon enten man har et godt strømopplegg eller ikke.

Hei Jeg har nettopp kjøpt båt (Draco SC 210 ombygd til utenbordsmotor) som jeg ønsker. Palli Gardarsson jobber med strøm om bord i båter, og har sett hva slags skader dårlig strømopplegg kan gi på båter. Seilas sjekket strømopplegget i en rekke seilbåter i 34-fots klassen sammen med strømekspert. Kun én båt hadde anbefalt installasjon av . Den ble kjøpt brukt for 20våren 2009.


Strømopplegget var båtens svakeste punkt. Kun godkjent kabel for utebruk er tillatt, kabel skal være jordet. Kabelen må være hel fra kontakten og inn i båten. De fleste moderne slanger leder strøm ettersom de skal være kraftige og av brannbestandige materialer.


Båten hadde et en-polet elektrisk anlegg hvor minus fra . Men i en artikkel med tittelen SIKKER STRØM FRA LAND i bladet Vi Menn Båt (høsten 2002), ble det blant annet konkludert med utsagnet . Helt uten skjemmende kraftledninger kan du få 2volt strøm i stikkontaktene på hytta.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift