Blande farger til blå

De tre primærfargene gul, rød og blå danner utgangspunktet og ligger i sentrum av sirkelen. Primærfargene er rene farger og kan ikke blandes ut fra andre . Man kan ikke blande seg fram til gul,rød eller blå.

Blå, rød og gul er primærfarger, og alle andre farger er en blanding av . I senteret av sirkelen ligger de tre primærfarger gul, rø og blå. Ved å blande to primærfarger med hverandre i like deler vil du få en sekundærfarge. Slik er det med farger i datamaskinen også; vi blander primærfarger og.

Da gjenstår det bare grønt lys igjen, og derfor kan du blande gul og blå for å få grønn. Når man skal blande farger, er det viktig å starte med en basefarge, for så å legge til små mengder av en annen farge. Forskere trodde rødlig grønn og gulaktig blå var umulige farger.


Hvis noe skulle ha gått i glemmeboken så er altså ideen at man har tre primærfarger, rø gul og blå, og av disse kan man blande seg til alle . Jeg har fått vite at man kan blande grønn, blå, rød og umber for å få en sortaktig farge som man kan lysne med hvit - så mye en vil - for å få gråfarger. Den additive fargesyntesen bryter med intuitiv forståelse av hvordan farger oppstår som et resultat av blanding av farger, som når en f.

Det rare er at den skifter tilbake til den opprinnelige fargen igjen når den blir kald. Når vi blander maling blir det slik: Blå + Gul = Grønn. Denne artikkelen ser nærmere på blanding av lys med ulik farge og.


Du kan teste dette ved å blande farger; du kan få til hvilken som helst farge med gult, blått og rødt, til sammen blir de tilnærmet svart, og uten blir fargen hvit. Denne blå fra blåtind skal være godkjent for alutopper. Jeg har prøvd å blande denne fargen og noen ganger lykkes jeg og andre ikke. Røds og blått gir lilla men ofte blir den så skitten.


Dersom du blander to av primærfarene sammen, får du det vi kaller tertiærfarger. ORANSJE = gult + rødt, GRØNT = gult + blått, FIOLETT = rødt + blått. Det er seksti tertiær farger; rød-orange, gul-orange, gul-grønn, blå-grønn, blå-violett,. Slik at man får tertiærfargen blå-grønn av å blande primær fargen blå med . Mørke veggfarger, detaljer i sort, blåtoner og varme farger er blant.


Det er hett å blande nordiske farger som grønt og blått med hverandre. Hvorfor er det farlig å blande de to? Alle vet rødt og blått blandet sammen gjør lilla, ikke sant?


Det er tre primære pigment farger: cyan, magenta og gul.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift