Krav til jording i hus

Kravene til jording av elektriske anlegg har endret seg gjennom tidene. Det var lenge slik at det kun var lagt opp jordet installasjoner i kjøkken, bad og . Personsikkerhet og funksjonssikkerhet.

Har hørt at det har kommet nye krav som krever det. Vårt hus er fra 20- samtlige kontakter er jordet. Og det finnest ganske mangen krav til jording på nyinnstalasjon, alt mulig.


For å få skikkelig jording i huset må man ha en såkallet ringjord.

Jording av varmepumpe - Hus, hage og oppussinginnlegg2. Ringjord på enebolig - Elektronikkinnlegg10. BufretLignendeBeskyttelsesjording hadde vært godt nok hvis alt var i orden.


Hva vil være den mest fornuftige jording, ringjord med kobberwire i. Det finnes ingen krav til at jordelektroder skal ha egen tilkobling. Jording i energiteknikk, som i hjemmenes strømforsyning, lysnettet, er en sikkerhetsmekanisme mot. Koplet til apparatets overflate, eller hus.


Dersom et spyd ikke tilfredsstiller kravet, må man legge flere spyd og koble disse i parallell for å . Krav til konstruksjon, utførelse og markedsføring til utstyr og materiell som til sammen utgjør anlegget eller som skal tilkoples dette er ikke . Om det er tilkobling for jording på lampa, skal den jordes. I omgang med sterkstrøm, kan man ikke fravike sikkerhetskrav, utifra synsing om at det er lite .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift