Effekt elektrisitet

Elektrisk effekt er mottatt eller avgitt elektrisk energi per tidsenhet i en elektrisk krets. På samme måte som mekanisk effekt blir elektrisk effekt målt i watt (W). Elektrisk_effektBufretLignendeElektrisk effekt er mottatt eller avgjeve elektrisk energi per tidseining.

Denne effekteininga er lik joule per sekund. Måleenheten for effekt i SI-systemet er watt og målenheten for arbeid er Joule. Sammenheng mellom elektrisk effekt, strøm og spenning er gitt ved.


Innen fysikk er effekt betegnelsen på et fysisk systems evne til å omsette energi.

Man kan også si at effekt beskriver hvor mye et system er . Elektrisk effekt, mottatt eller avgitt elektrisk energi per tidsenhet. Denne effektenheten er lik joule per sekund. I praksis blir begrepene energi og effekt også benyttet om bruk av avledede energiformer som varmeenergi og elektrisk energi. I butikken ber du om å få en lyspære som lyser med en effekt på Watt. En analogi mellom elektrisk spenning og trykk.


Effekten (til strømmen) er den energien som blir frigjort eller arbeidet som blir gjort av den elektriske strømmen per tid.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift