Hva er ampere

Når en snakker om strøm er begrepene Volt, Watt og Ampere vanskelig å komme unna, men hva betyr disse egentlig? Volt: Måleenheten for elektrisk spenning. Ampere oppgis som regel i hele ampere (A) eller milliampere (mA).

Noen mindre brukte måleenheter for ampere er (i stigende rekkefølge):. Her beskrives både Volt (V), Ohm(W), Ampere (A) og Watt (W). Utgangspunktet for forklaringen av begrepene er en vannkran hvor du skal tappe et glass vann.


Ampere er hvor mange elektroner som strømmer forbi et punkt hvert sekund.

Jeg skjønte null hva du prøvde å forklare. Ampere, (etter A.M. Ampère), symbol A, enhet for elektrisk strøm, en av grunnenhetene i SI.


Enheten ble fastsatt av CGPM i 194 og definert . Strømforsyninger: i dag var det en diskusjon om hva som er farlig. Er det mengden Amper eller volt som kan skade folk? Ampere - Dødelig dose - Naturvitenskapinnlegg22. Anlegg i bil, watt og Ampere - Bilstereoinnlegg10.


Blog › BatterierBufretLignendeAh (ampere-time eller ampere-hour på engelsk) er en måte å beskrive batteriets kapasitet – hvor lang tid det vil ta før batteriet tømmes for energi. Kan noen forklare meg hva som er forskjellen på volt og watt?

Hva heter det egentlig, det som får det til å gløde i glødelampen? Du kan også legge til en definisjon av Ampere selv. Ampère, 1775#-1836) fra 1881: målenhet for elektrisk strømstyrke, symbol A fra .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift