Logaritmisk skala jordskjelv

Ved jordskjelv måles altså jordskjelvets styrke på Richters skala. De kan også argumentere direkte siden Richters skala er logaritmisk). Richters skala er en logaritmisk skala basert på grunntallet 10.

Det betyr at et jordskjelv som måler richter er ti ganger kraftigere enn et jordskjelv som måler 5. Richters skala er en logaritmisk lokalmagnitudeskala som ble etablert for å sammenligne styrken til jordskjelv i California. Den ble utviklet av Charles Francis . Realfag › Geologi › Tektonikk og strukturgeologiBufretLignende3.

Richterskalaen, hjelpemiddel til klassifisering av jordskjelv etter størrelsen, innført 1935. Skalaen er logaritmisk og har trinn som går opp til ca. Richters skala, som brukes for å måle jordskjelv, ble utviklet i 1935.


Det vil si at et skjelv på er ti ganger så sterkt som . Ett jordskjelv på vil være ti ganger så sterkt som ett på siden som du sier så brukes det en logaritmisk skala. For hver enhet øker styrken med ganger. Richters skala er logaritmisk, det er riktig, men den er sånn at styrken dobler for . Magnituden er en logaritmisk skala, det vil si at med en ganger reduksjon i amplituden vil magnituden avta med 1. Eksempel: Hvis en amplitude på mm .

Jordskjelvet som rystet New Zealand denne uken skjedde i et område som virket stabilt. Richters skala er en logaritmisk skala. Nok en gang er det bekreftet at jordskjelv kan føre til store skader og enorme lidelser.


Logaritmisk skala for måling av jordskjelv innført i 1935.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift