Seriekobling av lyspærer forsøk

Du Trenger: Et V batteri eller annen spenningskilde. Hva gjorde vi: Vi skulle koble opp en lyspærer i en . Med en seriekobling vil alle lyspærene slutte å virke dersom en av dem gj.

Her er en video som viser hvordan du kan koble parallell- og serie-kobling med to lyspærer. Hypotese 1: Hvis man skrur ut en lyspære i seriekobling vil alle pærene slutte å lyse. Seriekobling av lyspærer og parallellkobling av lyspærer.


Denne animasjonen viser noen viktige ting om strømkretser og lyspærer.

Vi har en parallellkobling av to lyspærer som er koblet i serie med en tredje lyspære. En seriekobling er når vi har koblet sammen elektriske komponenter slik at. Ved å seriekoble noen lyspærer vil vi se at pærene lyser svakere enn om de var . Fagstoff: I en seriekobling er flere komponenter i en elektrisk krets koblet etter hverandre, mens i en parallellkobling er de elektriske . Hensikten med dette forsøket var for og se om lyspæren lyser og hvor sterkt det.


Jeg tror at med et batteri og en lyspære vil lyspæra lyse svakt, men med to . Da dere målte spenninga over lyspæra i forsøk B, viste voltmeteret ca V. Hva tror dere spenninga er over en av. Spenning over lyspære i seriekobling = ______.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift