Syklisk tidsforståelse

En kan tenke seg tiden som en kombinasjon av lineær og syklisk tidsforståelse ved å tegne en spiral som viser en viss fremdrift, fra den ene til den andre . Syklisk tidsforståelse: Det vil si at man blir gjenfødt som en evig sirkelgang uten begynnelse eller slutt. Buddhismen har en syklisk tidsforståelse.

En sirkel har ingen begynnelse og slutt. Hjulet er et sentralt symbol i buddhismen. Syklisk historiesyn, forestillingen om at historien verken har begynnelse eller slutt, men gjentar seg i et evig kretsløp.


Den lineære tidsforståelsen og det sykliske kirkeåret Kristendommen har en lineær tidsforståelse.

Historien begynner med skapelsen og ender . I en syklisk tidsforståelse går verden under, for å så gjenoppstås gang på gang. Ikke religiøse mennesker legger kun den vitenskapelige . Det er en lineær tidsforståelse i islam, dvs. Verden blir skapt og avsluttet av Gud.


Lars Nittves artikkel om Breiviks evne til å kombinere lineær og syklisk tidsforståelse. Det sjamanistiske verdensbildet er holistisk, og man opererer med en syklisk tidsforståelse. De fire elementkreftene spiller ofte en viktig rolle.


Syklisk tidsforståelse, karma, reinkarnasjon, dharma, frelse, gudsbilde.

Avslutningsvis vil noen særegne hinduistiske prinsipper behandles: Om,.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift