Jugoslavenski dinari novčanice

Jugoslavenski dinar bila je valuta koja se počela koristiti u Kraljevini SHS od 1920. Kraljevini Jugoslaviji, socijalističkoj . Najjednostavniji odgovor je da novčanice prije 19imaju neku vrijednost (ne sve),.

Ovdje, vrijedi spomenuti novčanice s greškama i to: 10dinara 19kod . Cena starog novca se određuje u zavisnosti od očuvanosti i retkosti, a najskuplja je novčanica od 1dinara stara 1godina. Danas nitko više ne prima jugoslavenske dinare, osim numizmatičara, koji za neke novčanice, poput onih na kojima je lik Josipa Broza Tita, . U špici krize, narodna banka naložila je tiskanje novčanice od 200.

Jugoslavenski dinari danas vrijede više nego '94. JUGOSLAVENSKI DINARI NOVČANICE OD 125100(KOM),501000(2KOM)50GODINE IZDAVANJA OD 1968-1986) SVE ZA 50 . Samo Colnect automatski uspoređuje predmete koje .

Kakvim smo sve nadimcima nazivali kovanice i novčanice jugoslavenskog novog dinara koje su kolale od 1965. Koliko je jugoslavenski dinar vrijedio prema deviznim tečajevima Narodne banke Jugoslavije 1966. Prava pomama je nastala kada se pojavila informacija da pojedine novčanice starih dinara vrede mnogo novca, čak i do nekoliko hiljada evra.


DAN KAD JE ZAMIJENJEN JUGOSLAVENSKI DINAR: Sve novčanice hrvatskog dinara imale su na prednjoj strani lik Ruđera Boškovića on . To je slučaj kod većine novčanica jugoslavenskog dinara, hrvatskih dinara, austrougarskih kruna i njemačkih inflacijskih novčanica između dva svjetska rata. Prodaja starih novčanica u malim oglasima sa slikama i cijenama. Marke, dinari, funte, lire i ostale stare novčanice.


Stari papirni novac: jugoslovenski dinar, yu dinar. Prve novčanice su prežigosane stare Austro-Ugarske krune, zatim dolaze iste novčanice s nostrifikacijskom . Novčanice iz cijele Bosne i Hercegovine.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift