Ip grad bad

Baderomsbelysning, våtromssoner på bad. Vedrørende krav som stiller i de forksjellige soner, beskyttelse mot vann og støv, . I visse områder i baderom er kravet til kapsling IP X4.

Det er da vanlig å bruke utstyr med IP44. Dette gir både beskyttelse mot inntrengning av faste gjenstander . Ved valg av belysning til baderom er det viktig å benytte downlight og lamper som har IP grad. Baderom kan deles i fire ulike områder hvor det stilles ulik krav til . Her får du en enkel forklaring på våtromssonene på ditt bad. Hvordan plassere LED-downlights på bad og våtrom. IP-grader (Ingress Protection) er det som viser armaturens evne til å tåle.


Godkjent for utendørs bruk og alle soner på ba med unntak av badekar og dusj . Fagstoff: Hva IP-grad er, hvorfor elektrisk materiell og utstyr har. Ved bruk av belysning på bad stilles det helt spesielle krav i forbindelse med valg og plassering. Dette er begrunnet ut fra sikkerhetsmessige årsaker så vel som . For installasjon av elkraft i bad er det krav til Område i henhold til NEK. I baderom med lampepunkt i tak tas det hensyn til rommets form og Område når .

Ved valg av lysarmaturer for badet er det meget viktig at disse er tilpasset. IP-graden gir beskyttelsesgraden på armaturet, og er satt .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift