Elektromagnetiske bølger

Elektromagnetiske bølger, bølger som brer seg transverselt (tversbølger) og består av elektriske og magnetiske felt vinkelrett på hverandre. Fagstoff: Vi bruker uttrykket elektromagnetisk om stråling av alle typer fotoner fordi vi oppfatter den som en kombinasjon av svingende . Elektromagnetisk stråling er energi i form av fotoner som strømmer med lysets hastighet fra en strålingskilde.

Elektromagnetisk stråling kan oppfattes som bølger, . Elektromagnetisk stråling omgir oss hvor vi enn går. Lyset og varmestrålene fra solen er elektromagnetiske bølger. Elektromagnetiske bølger når oss fra de store .

Elektromagnetisk stråling kan både oppfattes som bølger og som partikler, avhengig av hvordan man ser på det. Hvis man ser på elektromagnetiske stråler som . I denne artikkelen får du en kort og god oversikt over forskjellige elektromagnetiske bølger. Det alle elektromagnetiske bølger har til felles er at . De elektromagnetiske bølgene har ulike bølgelengder. Det lyset som øyet vårt kan oppfatte har veldig . Elektromagnetiske bølger og definisjon.


Naturvitenskap: Noen som har definisjonen for en elektromagnetisk bølge?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift