Hva er jording og hvorfor har vi det

Jording i energiteknikk, som i hjemmenes strømforsyning, lysnettet, er en sikkerhetsmekanisme mot. Man har valgt å forbinde dette felles punktet med moder jord. Dette kobles så inn på en jordskinne i sikringskapet slik at vi kan viderekoble jord ut til.

Jording møter vi i flere sammenhenger når det er snakk om elektrisitet. Men hva har jording med jord å gjøre? Jordingen har vel samme potensiale som minus-kontakten? Men hvorfor trenger man da tre ledere i .

Kravene til jording av elektriske anlegg har endret seg gjennom tidene. Slike feil kan også komme og gå avhengig av hva slags . Her ser man at fase Lhar kommet i kontakt med det ledende dekselet til motoren, og derfor spenningsatt det med 230V. Veldig missledende at det eneste vi lærte på skolen er at man ikke får noen. Det er alltid en fordel å forstå hvorfor.


Slike feil kan også komme og gå avhengig av hva slags. Når vi snakker om jording av elektriske kretser, har det som regel ett av to formål: I mange elektriske kretser ønsker vi å holde et valgt punkt i kretsen på . Det gir ikke strøm og da energi i seg selv.

For å få strøm må vi ha en spennings_forskjell_, noe vi da får . Jordet stikk - hvordan teste om jordingen er i orden. Spørsmål om jording - Elektronikkinnlegg14. BufretLignendeEarthpower tilbyr gratis e-bok om jording jordingsprodukter som jordingslakne med sov.


Svarene samsvarer med hva forfatterne av boken Earthing, Clinton Ober, Dr. Spørsmål: Hvorfor kan Jordens elektriske felt så lett overføres til kroppen? Jording, det å forbinde til jord (eg. jordpotensial).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift