Gjæring øl temperatur

Gjærer man i feil eller ustabil temperatur, blir ølet dårlig. Det heter seg at det er bryggeren som lager vørteren, mens gjæret lager ølet. Overgjær skal gjære ut ved høye temperaturer, typisk fra grader og opptil 24 .

Hvis man liker godt øl er det ingen grunn til ikke å gjøre det. Normalt skal vel Lager gjæres på ca grader, for så å lagers på ca 4. Vi har gjort det samme med mye villere temperaturer, så at ditt øl blir . Gjæring av ale på lav temperatur - en dårlig idé?

Det har blitt laget øl i tusenvis av år, men at ølbrygging krever gjær var ukjent. Aldri overdriv mengden gjær, sier diplombrygger Bjarte Lie. Hvis du velger å kjøle vørteren helt ned til riktig gjæringstemperatur med en gang. Skal jeg bestemme meg for at ingenting kommer til å skje, og ha oppi mer gjær?


Er vi sikre på at temperaturen er riktig? Den gjæres ved lavere temperaturer enn overgjæret øl, fra rundt til grader. Pils, bayer, bokkøl og porter er eksempler på undergjæret øl. Dette betyr at høyere temperatur i mesken gir et søtere øl med litt mindre.


En gjær som er i live når den tilsettes vørteren kan begynne å jobbe med en gang.

Innbyggerene var blitt så lei av den dårlige kvaliteten på ølet de ble servert fra de. Kort oppsummert lager man en vørter, tilsetter humle og gjær, og lar det stå. Om sommeren kan denne temperaturen som regel ordnes ved vannkjøling med. Typisk for overgjæret øl er at smak og aroma fra gjæringen er karakteristisk for . Undergjæret øl: Vørteren kjøles ned til gjæringstemperatur, som for undergjæret øl ligger på ca.


Etter at gjæret er tilsatt, tillates temperaturen å stige til 12°C, . Temperaturen på mesken varierer fra øltype til øltype, men ligger på typisk rundt 64-68oC. Det er mest vanlig å brygge ovegjæret øl (ale), for alle har et romtemperert rom. Overgjæret øl gjærer relativt raskt (1-uker) på rundt 18-grader. Normalt sett så vil de fleste kjøleskap holde en lavere temperatur enn det . Lager gjær kan sette en bismak på ølet hvis det ikke har vært lagret. Blandingen hadde en temperatur på grader.


Overgjæret øl dannes ved at ølet gjæres på temperaturer rundt 15-grader. Da det produseres mye varme under gjæringen, var det tidligere kun mulig å lage .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift