Hva er en strømkilde

Elektrisk strøm er elektrisk ladning i bevegelse. Strømmen oppstår når det er en elektrisk potensialforskjell (spenning) mellom forskjellige . Elektrisk strøm er definert som forflytning av elektrisk ladning. Hva er så driftshastigheten for ladningsbærerne inne i lederen?


Elektrisk Strøm forklart på en enkel måtehva-er. BufretLignendeElektrisk Strøm forklart og definert på en forståelig måte. Merk at vi i avsnittet ovenfor kan bruke to ulike begrep ( elektrisk energi og strøm) og her følger så noen tanker om hva vi som lærere bør velge:. Kretsen må være sluttet (bryteren slått på) for at det skal gå strøm. Når bryteren slås på, begynner strømmen å gå i hele kretsen samtidig (jfr Ertemodellen).


Strøm er løsrevne elektroner som hopper fra kobberatom til kobberatom i ledningen. Skole og leksehjelp: Hei I morgen skal jeg snakke om strøm og spenning til noen 10. Utstyr: Sitron; Kopperplate; Sinkplate; Ledninger; Voltmeter.


Sett sammen utstyret som vist på figuren. Fagstoff: På ungdomsskolen lærte du om strøm og spenning, og du gjorde sikkert mange spennende (!) forsøk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift