Historiesyn hinduismen

Syklisk historiesyn, forestillingen om at historien verken har begynnelse eller slutt, men gjentar seg i et evig kretsløp. Mål 2b: Islam (gudsoppfatning, menneskesyn, historiesyn, samfunnssyn). Historiesyn og virkelighetsoppfatning.

Hinduenes historiesyn er syklisk: Verden går rundt i en evig sirkelgang. Menneskene i Østen ser annerledes på tiden enn menneskene i vesten gjør. Menneskene i Østen ser på tiden som en sirkel, mens menneskene i vesten ser på . Syklisk historiesyn: Når man dør, fødes man på nytt, og slik fortsetter det.

Buddhistene mener det samme som hinduene, at det er et syklisk historiesyn. Men i Buddhismen tar denne sirkelgangen uendelig ti og har ingen begynnelse . Det er en fortælling, som blander myte med virkelighe og danner grundlag for den hindunationale vision om Indien; at hinduismen og Indien . Historie Ulike retninger innen hinduismen Lære Ritualer og kult Den religiøse erfaring De hellige tekstene De religiøse fortellingene Materielle og estetiske . Hinduismen er på mange måter ikke én religion, men et utall av religiøse tradisjoner med. Hinduenes historiesyn er med andre ord syklisk: Verden går rundt i en evig sirkelgang. I India er hinduismen den dominerende religionen, ca.


Jacobsen, Knut A, Hinduismen – Historia, tradition och mångfal s. Hinduismen som har en cyklisk historiesyn, tänker inte ofta apokalyptiskt.

Elevene skal ha kunnskaper om hinduismen eller buddhismen med vekt på historiesyn, menneskesyn, virkelighetsoppfatning og frelseslære? Buddhismen og hinduismen har dette synet. Hinduismen består av et mangfold av retninger, men de fleste hinduer tilhører én av. Syklisk historiesyn – alt eksisterer i en syklus av fødsel, død og gjenfødsel.


Historien er ikke en evig gjentakelse (syklisk historiesyn), men beveger seg mot det mål Gud har satt for sitt. Lineært historiesyn = historien har en begynnelse og en slutt. Sirkulært historiesyn = historien går i en evig runddans. Hinduismens selvforsvar ytrede sig i reformbevægelser som Brahma Samaj,. Det jødisk-kristne historiesyn fremhævede begivenhedernes engangskarak- ter.


Mens kristendommen og islam har et lineært historiesyn har buddhismen et syklisk. Hinduismen förvirrar Britterna ansåg att kunskap om subkontinenten skulle . Hinduismen är Indiens största religion och en av världsreligionerna. En central tanke är tron på reinkarnation och att de handlingar som utförs i det här livet . Framveksten i hinduismen var tid preget av uro, både sosialt, politisk og. Buddhismen har et syklist historiesyn. Hindunasjonalistene drømmer om et India for hinduer, uten påvirkning.


For å få sitt eget, kanskje ikke helt historiske historiesyn inn i skolene . Et cyklisk historiesyn indebærer, at tiden kører i ring, dvs. Det å tro på at man blir gjenfødt, som i hinduismen og buddhismen, eller kommer til paradis, som i religionene fra. Skjønt det kan diskuteres hvorvidt det egentlig var hinduismen han. Tradisjonalismens eiendommelige historiesyn er også utledet av dette.


EN DISKURSANALYSE I POSTKOLONIALT PERSPEKTIV.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift