Virkningsgrad symbol

Virkningsgrad kaller vi en størrelse som beskriver effektiviteten til en. Virkningsgrad er per definisjon forholdet mellom avgitt effekt og tilført effekt. Dog er varmepumpers virkningsgrad typisk højere end 1.

Fysikk Nesbru VGS - En blogg om fysikk › BloggBufretLignende10. Forholdet mellom nyttbar energi og tilført energi kalles virkningsgrad. Symbol: ή (gresk: eta) Tilført energi = Nyttbar energi og unyttbar energi . Termisk totalvirkningsgrad er bestemmende for brenseløkonomien ved varmekraftverk (se varmekraftmaskin).

Entropi (symbol S) er en tilstandsfunksjon for et system. Maskiner med størst virkningsgrad gir minst økning av den samlede entropi. Britisk hestekraft (horsepower), symbol hp er lik 5foot poundforce . Symbolet η stammer fra det greske alfabetet, og betegnes som eta. I energisammenheng benyttes eta som symbol for virkningsgrad.


Armaturens virkningsgrad måles ved 25ºC og sammenlignes med lyskilden som også måles ved 25ºC. I artiklen om beregning af elforbrug på forskellige elektriske brugsgenstande, er det blevet undersøgt, hvad det koster at bringe en liter vand til .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift