Lese av logaritmisk skala

Med en logaritmisk skala mener vi oppdelingen av en rett linje i tallverdier som. C er innstilt på å multiplisere med 1. Logaritmisk skala, skala(-inndeling) hvor tallenes logaritmer er avsatt lineært.

Til for eksmepel a svarer log a, til asvarer log a, og til a3 . Kanskje noen vil prøve å forklare hvordan man avsetter tall på en logaritmisk skala. For eksempel å merke av disse tallene på en logaritmisk . Desibel (dB) er en logaritmisk enhet.

Det vil si at dB tilsvarer ti ganger sterkere lyd enn dB, og dB er ti ganger sterkere enn dB osv. Desibelskalaen er en logaritmisk skala som angir lydstyrke. Den har sitt nullpunkt (0dB) ved den nedre høreterskelen og toppunkt (1dB) ved . Naturvitenskap: Har du også lurt lenge på hvordan du skal få en ok verdi fra en logaritmisk skala uten å få . Et lite grunnkurs om dB, akustikk støydemping.


Støy i desibel (db) - Kabinetter og modifikasjonerinnlegg26. Løsningen på dette problemet er å benytte logaritmisk skala. Her ser vi at fra denne figuren er det faktisk mulig å lese av, i alle fall med en . Den første av disse funksjonene vil fremstilles som en rett linje i et diagram med logaritmisk skalainndeling i y-retning og lineær skala i x-retning.

Denne skalaen er logaritmisk, og angir konsentrasjonen av Hydrogenioner, H+,. At pH skalaen er logaritmisk innebærer at en pH på står for ganger så . Et jordskjelv beskrives ofte med et tall på Richers skala. Richters skala er en logaritmisk skala basert på grunntallet 10.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift