Hvordan virker en solcelle

Fra lys til strøm - det høres enkelt ut, men forskere over hele verden strever med å gjøre solcellene billigere og mer effektive. Fagstoff: En solcelle er bygget opp av to lag med halvledermetaller, for eksempel silisium. Fotoner i lys blir absorbert i halvlederne og slår løs . Gå til 1Silisium, doping og elektronvandring – Slik virker et solcellepanel. En enkel animasjon av hvordan en solcelle er bygd opp og virker.


Videre forskes det mye på hvordan solceller kan forbedres ved hjelp av nanoteknologi. Solcellen virker da som en diode noe som gir en forover spenning eller .

Solceller konverter energien i solens stråling til elektrisitet ved hjelp av den fotovoltaiske effekten. De fleste solceller er laget av silisium. Når elektronene vandrer gjennom silisiumet og ut i lederen på utsiden, får vi strøm vi kan bruke.

Solceller virker nemlig bedre når det er kaldt i været. Gikk deretter over på solceller, litt historikk og hvor i verden solceller er i bruk. Så litt om hvordan solceller lages og hvordan egenskapene til en solcelle kan . Og solceller benytter solen til å lage elektrisitet.


I denne artikkelen skal dere få se nermere på hvordan solceller og solfangere virker og hva som kan . De viktigste solcelleteknologiene er krystallinske solceller og tynnfilmteknologier. Forholdet mellom pris og virkningsgra samt bruksområde og tilgjengelig . Hva er forskjellen på solfangere og solceller? Solceller omdanner solenergi til elektrisk energi, som kan brukes direkte i et elektrisk apparat, . Denen utviklingen vil fortsette etter hvert som prisene på solceller faller og virkningsgraden øker (Bilde: Mari Gisvold). Gjøre forsøk med solceller og solfangere og forklare virkemåten. Hvordan er batteriene bygd opp, og hvordan virker de?


Hvordan fungerer solceller, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. Røde Kors - Få digital leksehjelp raskt og enkelt! I en solcelle omsættes lysets stråling til elektricitet.


Når solens lys rammer solcellen, får materialets elektroner tilført energi.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift