Ren halvleder leder strm drlig

Halvledere er stoffer som ikke er gode elektriske ledere i ren form, men som under visse omstendigheter vil kunne lede strøm godt. Strømmen oppstår når det er en elektrisk potensialforskjell (spenning) mellom. I en ren halvleder er det like mange frie elektroner som hull.

De holder dårlig på valenselektronene. Figuren viser en modell for hvordan vi kan tenke oss elektronparbindinger i rent silisium. Halvledere er en spesiell type ledere som under visse betingelser leder strøm,.


Ren silisium leder strøm dårlig på grunn av få frie elektroner.

En isolator er et materiale som leder strøm dårlig, og kan brukes til å isolere. En halvleder er et stoff som leder strøm nokså godt. Når elektronene flytter seg, oppstår det vi kaller elektrisk strøm. Silikon i ren form leder strøm dårlig.


Slå på bryteren med piltasten slik at det dannes en strømkrets. Fins det en påtrykt spenning på halvlederen vil det gå en elektrisk strøm gjennom. I en ren (eng: ”pure”) halvleder, altså at krystallen . Metallene som leder strøm godt har 1-elekroner i ytterste skall som.

Det er jo kun om kopperkloridet oppløses i vann at vi får ren kopper og klorgass? Den kanskje viktigste egenskapen er at grunnstoffet er en halvleder. Det betyr at silisiums elektriske ledningsevne er ganske dårlig, men.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift