Strømkrets forklaring

Denne animasjonen viser noen viktige ting om strømkretser og lyspærer. For at det skal være sluttet strømkrets må det være sammenkobling mellom minuspolen og plusspolen. Beskriver elektrisk strøm på en oversiktlig og godt forklart måte.

Elektronene i en strømkrets beveger seg fra negativ mot positiv pol. En elektrisk krets er sammensatt av elektriske komponenter som koples sammen ved hjelp av elektriske ledere slik at en elektrisk strøm kan flyte gjennom den . En elektrisk krets hvor alle ledningene henger sammen og eventuelle brytere . Fagstoff: I en seriekobling er flere komponenter i en elektrisk krets koblet etter hverandre, mens i en parallellkobling er de elektriske .

En strømkrets er da en krets (lenke, kjede) av komponenter som leder elektrisk. Forklaring Når vi skal forklarer det som skjer i elektriske strømkretser har vi tre . Elevene skal kunne forklare resultater fra forsøk med strømkretser ved bruk av begrepene strøm og spenning. Energitilførsel (batteri); Kontakt med begge polene; Sluttet krets. Elektronene i en strømkrets beveger seg bare noen tidels mm hvert sekun.


Koble multimeteret inn i strømkretsen slik at det måler strømmen. Forklar betingelsen for at det i det hele tatt skal gå strøm i en krets. Kunne forklare og vise en parallellkobling.


Kunne tegne koblingsskjema for batteri, ledning, lyspære, bryter og motstand.

I en strømkrets hvor resistansen er kjent, er det derfor enkelt å beregne strøm eller spenning ved å bruke formelen for Ohms lov. For å få en forklaring på hvordan denne kretsen virker se kapittel 5l. Hva som menes med en sluttet strømkrets? Som forklart i kapittel 4G har alle metallene slike elektroner. Er det noen som kan forklare meg forskjellen på SELV, PELV og den andre jeg.


AV: Helle, Marianne og Andrea Konsekvenser Årlige branner. De har tilkoblingspunkter for ledninger, men hvis man forsøker a koble en strømkrets gjennom transistoren, vil den ikke lede strøm. En strømkrets er koblet slik figuren viser. I den ene delen av strømkretsen går det elektroner og i den andre ioner.


Elektronene tvinges til å gå gjennom strømkretsen. Mål for opplæringen er at eleven skal kunne forklare resultater fra forsøk med strømkretser med bruk av begrepene strøm, spenning, resistans, .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift