Hvordan regne ut effekt

Fagstoff: Effekt- Grunnleggende elektroteknikk, likestrøm - Energi Elektrisk energi (arbeid) er lik spenning ganger elektrisistetsmengde: W = U x . Denne formelen brukes til å finne sammenhengen mellom Effekt, kraft og hastigheten på et objekt. I fysikken er effekt definert som arbeid utført per tidsenhet.

Måleenheten for effekt i SI-systemet er watt og målenheten for arbeid er Joule. Når man ser på de fire egenskapene til et elektrisk systestrøm, spenning, motstand og effekt, behøver man bare kjenne to av dem for å kunne regne ut de . Ohms lov innebærer at vi kan regne ut en av de tre størrelsene hvis vi har de. Når man kjenner et kretsløps strøm og spenning, kan man definere dets effekt (P) . Effekttap er den effekten du får ut av kabelen når den blir spenningssatt i form . Forholdet mellom Virkningsgra tilført effekt og avgitt effekt. Tilførte effekt når du kjenner spenning, strøm og virkningsgrad.


Bruk disse formelene for å regne ut hvor mange ampere varmevifta trekker. Her kan du regne ut dreiemoment hvis du vet effekten og turtallet. Da kan du måle strømforbruket i ampere (A), og deretter regne ut effekten ved å gange nettspenningen (2V) med strømforbruket i ampere (A). Det finnes jo en formel for å regne ut slikt. Man ganger dreiemoment med turtall og deler på et eller annet tall.


Vi skal regne ut resistansen i kabelen, spenningsfallet i kabelen, og spenningen ute.

Videre så skal vi regne ut hvor mye effekt som går tapt i selve kabelen og. Jeg er også tilhenger av at man bør forstå hvordan ting henger sammen. Der P er effekten i watt, I er strøm-forbruk og U er spenning.


Når vi beregner motorkurser på skolen, beregner vi det ut i fra det som. Men når en tenker på effekttrekanten, hvorfor skal man ikke beregne . Vi skal nå finne ut hvor effektiv denne pumpa er ved å bestemme forholdet mellom mottatt. For å finne tilført elektrisk energi måler vi elektrisk effekt over litt tid.


For og regne ut den totale resistansen i en seriekobling tar man og gjør slik:. Formelen for og finne ut effekt er som følgende.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift