Strømmen i en parallellkobling

Strømmen i en parallellkobling I = I+ I+ I+ I+…… Eksempel: I en parallellkobling med to resistanser Rog Rmåles greinstrømmene . Serie- og parallellkobling: Enkel elektrisk krets. I en parallellkobling er spenningen lik i hele kretsen, strømmen fordeler seg over forbrukerne.

En parallellkobling er når vi har koblet sammen elektriske komponenter slik at alle. Da vil spenningen over pærene bli lik og strømmen gjennom pærene vil . Selv om spenningen er lik vil strømmen gjennom den enkelte komponent vil være avhengig av komponentens resistans ved likespenning, og komponentens . Strømmen går gjennom glødetråden på lyspærene, og denne har resistans.

Vi har en parallellkobling av to lyspærer som er koblet i serie med en tredje . Strømmen gjennom hver resistans kalles grenstrømmer og strømmen ut fra spenningskilden hovedstrøm. HENSIKT : Å lære om strømmen i en parallellkobling. Man trenger: et V batteri eller en annen spenningskilde. Den totale resistansen (Rtot) i en parallellkobling er alltid mindre en den.


Det er brudd i R fordi strømmen gjennom Rog R(2A og 4A) . I en seriekobling er strømmen lik overalt i kretsen. I en parallellkobling er spenningen lik overalt i kretsen. Si at du har to deler, med R1=27ohm .

Elektro utregning av motstandinnlegg29. Røde Kors - Digital Leksehjelp - Seriekobling og parallellkoblingdigitalleksehjelp. BufretDa vil strømmen gjennom pærene bli lavere og spenningen vil fordele seg.


Ved å parallellkoble noen lyspærer vil vi se at alle pærene lyser like sterkt som om . Rn)I Strømmen går gjennom motstandene i tur og orden. Ved paralellkobling går strømmen gjennom alle motstandene på likt, og de virker som . Når en bruker en seriekobling vil batteriet vare lenger men lyset vil bli svakere etter hvor mange pærer du har på. Med en parallellkobling vil derimot pærene . Når vi parallellkobler tror vi at strømmen går gjennom begge lyspærene . Hvis den ene lampen i parallellkoblingen ryker(Lfeks), har jeg kommet frem. Dette fordi resistansen i hele kretsen vil øke og strømmen i hele . En parallellkobling består av tre resistanser, R= Ω, R=Ω og R= Ω, koblet til V. Hvor stor er hovedstrømmen i parallellkobling i oppgave? Amperemeteret kobles inn som en del av strømkretsen – strømmen skal gå gjennom.


Vi observerte, i et tidligere forsøk, at lyspærene i en parallellkobling lyste . Når motstandene er koblet parallelt i en krets vil strømmen fordele seg over de ulike.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift