Hvordan virker en varmepumpe enkelt forklart

Fagstoff: En runde i varmepumpen: Vi tar for oss hva som skjer i en varmepumpe gjennom punkt knyttet til en figur. Varmepumper sparer strøm til oppvarming. Flere elverk tilbyr varmepumper finansiert i avdrag over strømregningen.

Hvordan virker egentlig en varmepumpe? En varmepumpe er et apparat som tar nytte av energien i kalde omgivelser utenfor huset til å varme. Greier du nå å forklare hvordan en varmepumpe virker?


En varmepumpe flytter varme fra et sted med en gitt temperatur til et annet med høyere temperatur, en prosess.

Figur av kretsløpet i en enkel varmepumpe. En kort gjennomgang av hvordan en varmepumpe virker. Kjølemedie er en fellesbetegnelse for gassen og væsken i varmepumpen. Dette er en fellesbetegnelse som alltid skal brukes. En varmepumpe er et anlegg som flytter varme fra et sted med en gitt temperatur til et annet.


De fleste luft-til-luft-varmepumper er forøvrig også reversible slik at de både kan pumpe. Forenklet figur av kretsløpet i en enkel varmepumpe: 1. Varmepumpen gir ganger mer varme enn den bruker av. Dette er en forenklet beskrivelse av hvordan en luft-luft varmepumpe virker.

Det geniale med en varmepumpe er at den utnytter den energien som finnes gratis i jor berg, sjø eller luft, i kombinasjon med litt elektrisitet. Skal man lære alt om varmepumpe, trenger man minst en tykk bok. Vi skal her prøve å forklare virkemåten så enkelt som mulig. En varmepumpe virker på samme måten, men det merkes ikke at luften utenfor. Enkelt forklart så komprimerer varmepumpen luften slik at . Lett forklart blir en varmepumpe brukt til enten å varme opp eller kjøle ned et område.


Selv om navnet kan virke litt forvirrende, så brukes faktisk varmpumper til nedkjøling også. Forklar med utgangspunkt i figurene ovenfor hvordan et kjøleskap og en varmepumpe virker. Kan vi få oss et luftkondisjoneringsanlegg ganske enkelt ved å la. En varmepumpe er et varmeanlæg, som optager varmeenergi fra varmekilder med et lavt temperaturniveau. Finn i tillegg svar på andre ofte stilte spørsmål om varmepumper.


I dette kapittelet skal vi på en enkel måte forklare prinsippet for varmepumper. Dens opbygning og funktion er sådan set meget enkel uanset om det er luft-luft eller. En luft-vand varmepumpe kan bruges i forbindelse med . Varmen kan utvinnes selv om temperaturen synker ned mot -°C.


En enkel animasjon av hvordan en solcelle er bygd opp og virker.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift