Varmepumpe virkemåte

Gå til Virkemåten - En varmepumpe er en maskin som fremskaffer varme på en spesielt effektiv måte. Den benytter høyverdig energi (ofte elektrisitet) til å . Hva er en varmepumpe og hvordan fungerer den?

BufretLignendeEn varmepumpe flytter varme fra et sted med en gitt temperatur til et annet med høyere. En varmepumpe er en maskin som fremskaffer varme på en . Fagstoff: En runde i varmepumpen: Vi tar for oss hva som skjer i en varmepumpe gjennom punkt knyttet til en figur. Elprisene skyter til himmels, det samme gjør salget av varmepumper.

Varmepumper sparer strøm til oppvarming. Flere elverk tilbyr varmepumper finansiert i . Det geniale med en varmepumpe er at den utnytter den energien som finnes gratis i jor berg, sjø eller luft, i kombinasjon med litt elektrisitet. Varmepumper representerer en unik teknologi som kan flytte varme fra et lavere til et høyere temperaturnivå. Vi skal se på detaljene i virkemåten: Kjølemiddelet kommer inn som gass (damp) i . En varmepumpe er et apparat som tar nytte av energien i kalde omgivelser utenfor huset til å varme opp innsiden av boligen din. I dag vet vel kanskje de fleste at en varmepumpe er noe vi bruker for å varme opp.


Vi skal her prøve å forklare virkemåten så enkelt som mulig. En kort gjennomgang av hvordan en varmepumpe virker.

Lær om varmepumpens virkemåte og konstruksjon, de forskjellige varmepumpe typene samt se video og hør hva Enova mener om varmepumper. Varmepumpens virkemåte - Beskrivelse; Prinsippet for en reverserbar varmepumpe - Beskrivelse. Den termiske strupeventilen Beskrivelse av virkemåte.


En fjerdedel av det totale strømforbruket i Norge går med til oppvarming. I tillegg bruker vi strøm til matlaging, lys og et mangfold av elektriske . Virkemåten av en COvarmepumpen er basert på at varmen avgies med glidende temperaturer i gasskjøleren. Varmepumpe – ikke mere mystisk enn kjøleskap. Inne i et kjøleskap ønsker du at det er kaldere enn i rommet det står i. På figur 1c viser vi energiflyten i et kjøleskap eller en varmepumpe. I kjøleskapet bruker vi energi W til å. Virkemåten er basert på at et kjølemedium vekselvis . Prinsipp – En varmepumpe er en maskin som transporterer varme ved moderat temperatur fra en ekstern, fritt tilgjengelig varme-.


Strømbesparelse; Konstruksjon; Varmepumpeteknologi. For å forstå hvordan en varmepumpe virker i forhold til strømsparing er det noen .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift