Firmabil regler

Skal man som ansatt velge firmabil eller egen bil? Reglene er mange og til dels uoversiktlige. Mange arbeidstakere og arbeidsgivere opplever at reglene for skatt på firmabil er vanskelige å etterleve.

Når skal man skatte av firmabilen – og . Firmabil beskattes i utgangspunktet etter skjematiske regler ut fra nybilprisen. Hvor mye du bruker firmabilen har ingen betydning. Etter dagens regler vil en privat tur med yrkesbilen resultere i full. De nye firmabilreglene for varebiler (yrkesbiler).


I 20kom nye regler for beskatning av privatkjøring med arbeidsgivers . Fordel ved privat bruk av firmabil fastsettes til prosent av bilens listepris som ny inntil kr 21og prosent av overskytende listepris. Virkeområdet for regelen om firmabiler som faller utenfor standardreglene er endret fra og med 20på grunn av nye regler for yrkesbiler. Nye regler som tar sikte på å forenkle reglene om beskatning av yrkesbiler trådte. Sjekk om du er blant dem som får gunstigere regler.


Et aktuelt spørsmål for mange som har tilgang til fri bil i arbeidsforholdet, men som ikke ønsker å bli skattet for privat bruk av firmabilen, er dette: Hvordan kan jeg . Skattemessige regler samt statens satser er viktig å sette seg inn i om man. Ved privat bruk av firmabil som faller utenfor standardreglene .

Fra og med inntektsåret 20gjelder endrede regler knyttet til. Dersom du vil ha redusert skatt på firmabil fordi du kjører mer en 40. Ansatte som benytter seg av firmabil betaler skatt for å benytte denne privat. For å kunne benytte de nye reglene for yrkesbil, må man ha et tjenstlig behov for . Det kan bli resultatet dersom du ikke innrapporterer riktig bruk av firmabil til.


For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et . Vi har sett nærmere på hvordan firmabil slår ut på lønnsslippen. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement . Yrkesbiler kommer fra 20under samme regler som biler som også. Utfordringer med reglene for yrkesbil som i liten grad er egnet til privat. Lettere å praktisere bestemmelsen om sporadisk bruk av firmabil. Skatten som må betales for å bruke firmabilen til private ærend fjernes i det nye året.


Strammer inn på regler for familiegjenforening. Skatteetaten praktiserer, ofte er for streng i forhold til gjeldende regelverk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift