Gyroskop

Et gyroskop (kortforen gyro) er en enkel innretning som demonstrerer prinsippet om bevaring av bevegelsesmengde (inerti) innenfor fysikken. Gyroskop, svinghjul som har stort treghetsmoment om symmetriaksen og som kan rotere om denne aksen med stor hastighet. Et solid gyroskop i metall som balanserer på tilsynelatende magisk vis.

Et gyroskop på en mobiltelefon åpner for en rekke nye muligheter og funksjoner. Ifølge EE Times vil gyro være standardutstyrt i smartmobiler . Studenter har utviklet ny gyro-stabilisering av skip. Tror på bedre stabilisering med mer avanserte gyroer.

Et gyroskop er kort fortalt et hjul, der roterer om en akse. Gyroskopet ble navngitt av Leon Foucault, en fransk fysiker, i et forsøk på å demonstrere jordens rotasjon. En fritt roterende skive, som kalles en rotor, ble . Et gyroskop (kortforen gyro) er en innretning som demonstrerer prinsippet om bevaring av bevegelsesmengde innenfor fysikken.


Black Decker kutter ut knappene og vil at du skal bruke håndleddet.

Gyroskop er et instrument for presisjon som utfordrer kreftene i tyngdekraften! Man kan snu og vende på det og finne likevekt i de utroligste posisjoner. Det gjør derimot gyroskop, som måler vinkelhastigheten ved å registrere corioliskraften. Bevegelsene kalles gjerne roll, pitch og yaw, eller . Pjekkert er en stor fan av gyroskop, her må Pjekkert forresten understreke at han benytter det engelske ordet fan, den varianten som betyr tilhenger eller . Der Begriff Gyroskop bezeichnet ein Kreiselinstrument, das aus einem Kreisel besteht, der sich in einem Lager dreht. Das Gyroskop ist dabei nicht nur ein . License Contact owner for more information.


Identifier NTM 13947; Part of collection NTM; Owner of collection Norsk Teknisk . Rotiert das Gyroskop sehr schnell und versucht man dieses zu drehen, widersetzt sich die Drehachse der Lageänderungen im Raum deutlich spürbar. Cassandra Goad's Gyroskop necklace pendant in silver. Shop luxury jewellery online or visit in store at our Sloane Street Showroom.


Har du sett en snurrebass som roterer fort rundt sin egen akse? Den blir stående oppreist helt til den .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift