Seriekobling av lysprer

En seriekobling er når vi har koblet sammen elektriske komponenter slik at. Ved å seriekoble noen lyspærer vil vi se at pærene lyser svakere enn om de var . Med en seriekobling vil alle lyspærene slutte å virke dersom en av dem gj.

Det er fordi alle pærene er i èn krets. Når en pære slutter å lyse vil ikke kretsen . Seriekobling: er en måte å koble lyspærer og batterier på slik at strømmen går gjennom alle lyspærene. Da vil alle lyspærene lyse like svakt.

Fagstoff: I en seriekobling er flere komponenter i en elektrisk krets koblet etter hverandre, mens i en parallellkobling er de elektriske . HENSIKT: I dette forøket er meiningen å se hva som skjer når vi setter inn flere lyspærer i en lukket krets. Du Trenger: Et V batteri eller annen spenningskilde. Hva gjorde vi: Vi skulle koble opp en lyspærer i en . Forsøksbeskrivelse: Vi fikk utdelt utstyr av Thomas (nami læreren). Denne animasjonen viser noen viktige ting om strømkretser og lyspærer.


Vi har en parallellkobling av to lyspærer som er koblet i serie med en tredje lyspære. Vi tror at i seriekoblingen vil hver enkelt lyspære. Prøve og serie- og parallellkoble lyspærer.

Hypotese 1: Hvis man skrur ut en lyspære i seriekobling . Seriekobling av lyspærer og parallellkobling av lyspærer. Seriekobling er to eller flere komponenter i en elektrisk krets som er koblet. Eksempel på et seriekoblet krets er Juletrelys, der lysene er koblet etter hverandre. Ved å seriekoble noen lyspærer vil vi se at pærene lyser svakere enn om de var innkoblet alene. Seriekoblingen gir høyere resistans - eller motstand - enn en . Begge lyser svakere fordi: Seriekobling av to (like) lyspærer vil doble motstanden i kretsen.


Pærene må dele på spenningen, og strømmen i kretsen vil halveres. Kjøp Seriekobling av lyspærer på Kelkoo. Sammenlign tilbud på Seriekobling av lyspærer i kategorien Lyspærer fra en rekke nettbutikker samlet på ett ste . Seriekobling vil halvere spenningen over hver lampe, og du får i tilfelle. Hvis resistansen holder seg konstant, noe den ikke gjør i lyspærer.


Spenning over lyspære i seriekobling = ______. Både lyspærer og batterier har to tilkoblingspunkter. I lommelykter og lignede er batteriene seriekoblet.


I det neste forsøket koblet vi opp en seriekobling med to lyspærer slik figuren til høyre viser.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift