Syklisk historiesyn

Syklisk historiesyn, forestillingen om at historien verken har begynnelse eller slutt, men gjentar seg i et evig kretsløp. Lineært historiesyn, forestillingen om at historien har en begynnelse. Det motsatte er et syklisk historiesyn, der historien gjentar seg i et evig . Mål 2b: Islam (gudsoppfatning, menneskesyn, historiesyn, samfunnssyn) Mål 2c:. Historiesynet i hinduismen er syklisk, dvs at vekten ligger på gjentakelsen.


Lineært historiesyn: Tiden i en religion. Syklisk historiesyn: Når man dør, fødes man på nytt, og slik fortsetter det.

Historien er ikke en evig gjentakelse (syklisk historiesyn), men beveger seg mot det mål Gud har satt for sitt skaperverk. Syklisk er noko som går i krinslaup eller følgjer ein syklus. Spengler er også kjent for et syklisk historiesyn, og den neste historiske syklusen ville ifølge ham starte i Latin-Amerika. I den følgende teksten er det mennesket . En syklisk historieforståelse ser ikke historien som en lineær bevegelse fra en. I og med at historiesynet tradisjonelt er syklisk, blir historiefortellingen også en . Hinduenes historiesyn er syklisk: Verden går rundt og rundt i en evig sirkelgang.


Den skapes og går under igjen og igjen i det uendelige. De hadde også et syklisk historiesyn, der verdensbrannene og tingenes evige gjenkomst var viktige stikkord.

Et liknende syn ble relansert av Friedrich Nietzsche . Bildekilder Motsetning til hinduismens atman Buddhas lære uttrykker at begge kjønnene kan nå nirvana på lik linje Syklisk historiesyn - evig . Andre ting var enklere, som forutbestemmelsen i et syklisk historiesyn. Ideen om at det var mulig å tenke seg logisk fram til hvordan naturlover skulle være, som . Historiesyn og virkelighetsoppfatning. Hinduenes historiesyn er syklisk: Verden går rundt i en evig sirkelgang. Ideen om at det var mulig å tenke seg logisk fram til hvordan naturlover . Forklar kristendommens tidsoppfatning(historiesyn).


Det motsatte av et lineært historiesyn, er et syklisk historiesyn, som innebærer at historien gjentar seg i et . Buddhismen har et syklisk historiesyn. Universet er uendelig i tid og rom, og verden går rundt og rundt i en evig sirkelgang. Vestlig religion kjennetegnes ved et monoteistisk gudsbilde og et lineært historiesyn, i motsetning til de østlige religionene, der det sykliske dominerer, blant . Et syklisk historiesyn er forestillingen, om at religionens historie verken har en start eller en slutt, men at det gjentas i et evig kretsløp.


Ofte konsentrert om utsagn fra personer i teksten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift