Hvor ligger leveren

Leveren (hepar) er kroppens største kjertel og veier 5-kg. Leveren er mørk rødbrun, og den deles inn i to deler - kalt lapper. Gallen blir fraktet til galleblæra, hvor det lagres frem til det brukes under .

Hvordan vil en betent lever oppleves? Kan smertene jeg opplever være smerter i leveren? Leversmerter er vanskelig å identifisere årsaken er at det området hvor leveren. Som nevnt ovenfor, er leveren i den øvre høyre kvadrant av legemet under .

Leveren er et stort kjertelorgan som har en rekke viktige funksjoner i kroppen, der den blant annet inngår i fordøyelsessystemet. Leveren ligger like under diafragma og er beskyttet bak ribbeina (costa). Leveren er det viktigste organet for behandling av næringsstoffer som er tatt opp fra . Leveren er produksjonssted for proteiner og galle i tillegg til å spille en.


Mellom disse to har vi leverporten (porta hepatis) hvor portåren . Leveren er vårt største organ, og er helt essensielt i metabolismen.

Leveren er et av kroppens viktigste organer. Den har ca 2forskjellige oppgaver og støtter alle de andre organene i kroppen. I leveren foregår der flere stofskiftefunktioner, som gør kroppen i stand til at udnytte de næringsstoffer, . Leveren er den største og med sine kg også den tungeste kirtel i kroppen. Man har regnet på, hvor mange opgaver den udfører i kroppen, og er kommet frem . Den vanligste formen for kreftsykdom i leveren er spredningssvulster.


Pakkeforløpet beskriver hvor mange dager de enkelte delene av utredningen bør ta. Tredimensjonal bildeframstilling er på full fart inn i kirurgien. Her ser du hvor leveren ligger i kroppen (den øverste røde). Hvis leveren får en sykdom eller skade som gjør at den ikke klarer å lage det den skal kaller vi . Fettlever er en tilstand der du finner en økt mengde fettvev i leveren, og er ofte forbundet med høyt alkoholforbruk. Leveren ligger i den øverste højre del af bughulen.


Et normalt, sunt leveren er en mørk rødlig brun farge og veier rundt pounds for en voksen. De fleste mennesker vet ikke hvor mange funksjoner leveren er . Når leveren er betent, vil en slik belastning (alkohol) kunne skade leveren. Har dette noe å si for hvor mye alkohol jeg tåler?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift