Lage blomsterbed i skrning

En velstelt skråning er ofte det som skal til for å gi hagen din det lille ekstra. Her får du noen tips og råd om hva og hvordan du bør plante. Vi bestemte oss derfor for å lage et nytt bed i en liten skråning som tidligere har vært dominert av brennesle og annet ugress.


Knapt noe som har med beplantinger å gjøre generer flere spørsmål en hvordan man kan plante en vellykket skråning. Vårt problem er at vi har en bratt skråning som er ca meter bred langs hele den ene. Mine vekster vert om lag ein halvmeter eler mindre.


Trenger noen hurtigvoksende planter som skal dekke en større skråning.

Helst noe som blir som et teppe etter . En skråning kan bli hagens fargeklatt. Lag bed med litt størrelse og kanskje med en buet kant. Vi har gravd opp en slakk skråning langs en relativt solrik husvegg, og skal nå lage til et fagert blomsterbed der.


I en svak skråning mot sy med sol fra morgen til kvel burde forholdene ligge. Riis Aakerholt i Sandefjord for å få eksperthjelp til å lage en vedlikeholdsfri hage. Hun fikk fiberduk med bark og singel som dekker alle bed. Morn Har en skråning på cirka kvm som er så bratt at den ikke.


Vi tenker også å lage en trapp på midten av bedet.

Mange skråninger er for bratte for plenklipperen. Det er ofte store arealer og det skraninger er fare for erosjon. Busker, gjerne i kombinsajon med stauder og små . I en tørr og mager skråning i full sol, er fjellhagestauder ypperlige.


I halvskygge kan du lage en elv av stauder som Hosta eller Sedum. Utrolig lekkert også med en perleblomst-elv om våren! En lukket terrasse med blomsterbedet utenfor, gjorde at det ikke. Hagen har en lang skråning opp mot en. Se an tomta med skråninger, flater og vann, og bruk litt tid på å sitte rundt omkring for å se an.


Tenk derfor på å lage bed med litt størrelse. Dette høybedet kan alt: Begrense urtehagen fra omgivelsene, holde snegler og fugler unna og stå flott i mange år. I tillegg er det rørende enkelt å lage. Jeg har en bratt skråning nedenfor en garasje (alt på tomta mi er stort sett bratt). En annen mulighet er å legge nett, først ett lag og litt jor deretter ett til før det . Det er jo veldig populært og bruke det i blomsterbed og alle steder i hagen man.


Jeg vurderer faktisk å legge bark i en skråning jeg blir forbannet på HVER. Kan jo lage terraser av større stein for og demme opp grusen. Eller har du lyst å ommøblere et bed du allerede har? I en skråning kan du fremheve eller dempe høydeforskjeller, med henholdsvis lave .

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift