Bankkort med id

Før jul sluttet Gjensidige å utstede bankkort med bilde og legitimasjon. Finans Norge tror flere banker kan følge etter når det nasjonale ID-kortet . Ikke garantert at myndighetenes ID-kort kommer som planlagt, sier bankene. Kommentarer om Legitimasjon med bankkort. DnB i Bergen sa de at jeg ikke kan få kort med I har vært her i Norge i år, . Uten førerkort og med nytt bankkort uten bilde og personnummer, må Brit Thoresen ha med seg passet for å identifisere seg.


I disse dager starter utrullingen av en ny type bankkort som skal erstatte den versjonen de fleste går rundt.

Bankkort uten bilde skaper utfordringer. Nye ID kort utsatt til 2017: Forberedt: Thorleif Nordrum har ikke bilde på bankkortet og har derfor med . Grunnet et økende antall ID-tyverier har imidlertid flere og flere banker gått over til å sende ut bankkort uten bilde. Jeg kan ikke forstå hvorfor dette er så vanskelig for Norge. Hele Europa har jo slike kort, sier Brit Thoresen, som må ha med passet for å hente . Bedre personvern uten ID Ifølge Christian Haraldsen, informasjonssjef i Gjensidige, sluttet de å utstede bankkort med bilde og legitimasjon i . Faktisk er ikkje bankkort gyldig ID med bilde heller.


Har hørt at fleire bankar tenker å kutte ut bilde, då det er dyrt å administrere og ikkje gir noko . Flere banker velger å ta vekk ID på sine bankkort. Grunnen er økt personvern og ID-tyveri. I 20kommer det nasjonale ID-kortet. Regjeringen har besluttet at politiet skal utstede elektronisk ID (eID) når det nasjonale ID-kortet kommer i 2017.


ID på nasjonalt ID-kort vil få like høy sikkerhet som pass, og kan brukes til digitale tjenester i offentlige og private sektor, skriver departementet . Bankkort med bilde, signatur og fødselsnummer kan være en god kilde til ID-tyveri fordi det ikke er godt nok sikret mot forfalskning og kopi, sier . Med bankkort har du alltid tilgang til pengene dine. All bruk av bankkortet belastes kontoen din direkte. Du kan bruke kortet til varekjøp i butikker over . MaterCard Bankkort er et kombinert betalingskort med både BankAxept og MasterCard.


Det betyr at kortet kan benyttes over alt i Norge og verden forøvrig. Har du brukskonto i Nordea kan du knytte et bankkort til kontoen slik at du har enkel tilgang til pengene på konto. Hvis du ikke allerede har (eller hvis bildet er tatt da du var år), skaff deg bankkort med bilde.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift