Sluttet strømkrets

For at det skal være sluttet strømkrets må det være sammenkobling mellom minuspolen og plusspolen. Denne animasjonen viser noen viktige ting om strømkretser og lyspærer. Kretsen må være sluttet (bryteren slått på) for at det skal gå strøm.


En elektrisk krets hvor alle ledningene henger sammen og eventuelle brytere . Hvordan man skal koble ledninger for at lyspæren skal lyse i en strømkrets sammen med et batteri. Hva som menes med en sluttet strømkrets? Elektrodesveising er sveising med belagte elektroder som smelter og blir til tilsettmateriale.

For å få en sluttet strømkrets må vi også koble arbeidsstykket til . Både lyspærer og batterier har to tilkoblingspunkter. For at pæra skal lyse, må både plusspolen og minuspolen på batteriet, og begge . Vi må ha en sluttet krets for at det skal gå strøm; Strømmen er den samme overalt i en krets uten forgreininger; Med flere pærer koplet i serie i samme krets lyser . For at det skal gå strøm slik at pæra lyser, må strømkretsen være sammenhengende og gå i ring. Vi sier at vi har en sluttet strømkrets. En elektrisk strømkrets må være sluttet.


Elektronene i en strømkrets beveger seg bare . Krets er et uttrykk som beskriver en sirkel, som i utgangspunktet har til hensikt å ta vare på, verne om eller beskytte noe eller noen. En elektrisk krets er sammensatt av elektriske komponenter som koples sammen ved hjelp av elektriske ledere slik at en elektrisk strøm kan flyte gjennom den . I en sluttet krets der spenningskilden holder konstant elektromotorisk spenning vil ladningstettheten være lik i hele lederen. Videre vil antall ladninger inn og ut . I en sluttet strømkrets blir summen av alle kontaktpotensialene lik null, så lenge alle kontaktflatene har samme temperatur. En måte å koble elektriske komponenter på, slik at strømkretsen deles opp i flere løp ved siden av hverandre der . Korte utdrag fra Helix- en lærebok i naturfag for 9. Sluttet strømkrets: En strømkrets må alltid være sluttet for at det skal gå . Kretsen må være sammenhengende (lukket eller sluttet).


Figur viser en enkel strømkrets med en spenningskilde på V, en lampe og en bryter. Når bryteren lukkes har vi en sluttet strømkrets, og pæra lyser.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift