Øl gjæring starter ikke
Trodde ikke jeg trengte starter til liter på denne OG'en. Regner med at jeg har fått en infeksjon i ølet siden det gjærer så langt ned. Snikksnakk, pølsevev, sludder og vås.
Jeg vet at ølet skal stilles kaldt når gjæringsprosessen starter). Men ikke gjør det før du er sikker på at det gjærer. Jeg leste at det kunne ta nokså lang tid før gjæringen setter igang.
Problem med minimal gjæring fra dag 1. Gjæringen starter ikke Lebaron ferskeninnlegg5. Det står at ølet skal kun stå i dager til gjæringen har startet, og deretter. Skal man røre rundt et par ganger, eller skal ikke lokket på karet åpnes i det hele tatt? Hmm, burde jeg da kanskje røre nå før gjæringen starter? I lys av at det gjæren som lager ølet og ikke bryggeren, må man først klargjøre gjæret, dernest sørge for tilstrekkelig oksygenmetning i vørteren . Hei :wink: jeg har satt en SATS for to dager siden.
Brukte 8kg sukker og 1pkt 24h turbopure, men det er ingen tegn til at den gjærer. Hvis man liker godt øl er det ingen grunn til ikke å gjøre det. Som sagt vil jeg råde alle til å starte med ting som gir kontroll på gjæringen.
Hallo, for dager siden satte jeg i gang med å brygge øl. Nå dager senere har vi lagt merke til at det ikke bobler lenger. Du vil sannsynligvis ikke se noen synlig aktivitet, men gjæren er opptatt med å ta til seg oksygen og. Det er så viktig å ikke tilsette for mye gjær i vørteren. Ved bruk av for stor mengde gjær, kan gjæren bli stresset, og det er dette som kan føre til bismaker i ølet.
Disse starter vi opp med fra høsten av. Først må man få tak i ingrediensene, nemlig malt, humle og gjær. For å unngå å tilføre brygget oksygen, kan du dyrke opp en gjærstarter på samme måte . Det heter seg at det er bryggeren som lager vørteren, mens gjæret lager ølet. Kok dette i til minutter (tilsett gjærnæring hvis du har det, men dette er ikke nødvendig), kjøl ned til ca grader. Trenger man alltid å lage gjærstarter?
Overgjæret øl (ale) gjærer fort ved rundt grader. For ferske ølbryggere kan det være lurt å starte med mørkt øl. Da er det kanskje ikke så rart at mange ivrer etter å brygge større ladninger. Dersom du ikke har penger til mere bryggeutstyr akkurat nå, bør du ikke lese.
Mange hjemmebryggere bruker gjær fra Wyeast eller dyrker opp gjær selv fra bunnfall i flaskemodnet øl. Trodde ikke jeg skulle falle for interessen, men her står jeg altså, med en liters dunk Lager som putrer og gjærer! Lager gjær kan sette en bismak på ølet hvis det ikke har vært lagret.
Personlig har jeg merket at når jeg benytter gjærstarter så starter . Det tar lang tid å brygge øl, og ikke noe er kjedeligere enn å finne ut at du. Overgjæret øl skal gjæres fra rundt grader og oppover. Det er litt sent å begynne med dette når kjølingen skal starte (klok av skade her…). Typen øl man brygger vil avgjøre hvilken temperatur man skal gjære på, en Ale.
Når verdien ikke har endret seg fra en dag til en annen er gjæringen ferdig . God temperaturkontroll er viktig for øl kvaliteten og sikrer at gjæringen får . Alle amatører lager bedre øl enn det du kjøper. Du trenger ikke mer enn malt, gjær, humle og vann. Malt er korn som har spiret før det blir .
Kommentarer
Legg inn en kommentar