Rs virus voksne

RS-viruset er hovedårsaken til bronkopulmonal obstruksjon hos barn under toårs-alder. Hos større barn og voksne arter infeksjonen seg som . Hos større barn og voksne, vil en RS-virusinfeksjon ofte bare merkes som en forkjølelse.

RS-virus gir luftveisinfeksjoner hver vinter. Voksne og store barn blir raskt friske igjen etter en RS-virusinfeksjon. Hvis de har vanskeligheter med å få luft, kan det være . Alle kan bli smittet av RS-virus, men hos voksne og eldre barn gir det seg som regel uttrykk i en alminnelig forkjølelse.

RS-virus er et forkjølelseslignende virus som først og fremst spres om vinteren. Det forekommer hos både barn og voksne. Det er som regel ikke farlig, men for . Medisinsk nytt - Både influensavirus og respiratorisk syncytialvirus (RS-virus) er.


Barn over år og voksne som er smittet med RS-virus, vil som regel bare oppleve lette forkjølelsesplager og hoste. Barn under år kan få mer alvorlig forløp, og . RS-virus smitter typisk fra person til person via hendene. Når en voksen eller et eldre barn bare vil være forkjølet, blir det lille barnet oftest mer medtatt av . Respiratorisk syncytialvirus, eller RSV, er et vanlig virus som kan ramme personer i alle aldre.

Det er mer vanlig blant barn og spedbarn enn blant voksne. RS-viruset er hovedårsaken til tetthet i luftveiene som følge av en infeksjon hos barn under toårs-alder. Hos eldre barn og voksne er lutveiene . RS-virus smitter fra person til person og gjerne via hendene. En voksen eller et eldre barn får bare en lett og ufarlig forkjølelse.


RS-viruset (respiratorisk syncytialt virus) er en vanlig årsak til nedre luftveisinfeksjon hos spedbarn og små barn. Voksne og eldre barn kan også bli smittet av . Stort utbrudd av RS-virus i Midt-Norge. Sju uker senere ble hun rammet av RS-virus.


Hos større barn og voksne arter infeksjonen seg som en forkjølelse. For de minste barna kan forkjølelsesviruset RS være farlig. Det som er en lett forkjølelse for en voksen kan nemlig bli alvorlig for den vesle . RS-Virus er den hyppigste årsag til alvorlige luftvejsinfektioner hos børn under år.


Læs om symptomerne på RS-Virus samt om smitte, behandling mv. Barn over år og voksne som er smittet med RS-virus, vil bare oppleve forkjølelsesplager og hoste. Smittefare utgjør et stort problem på . Voksne og store barn merker dem knapt.


Heldigvis gjelder det også de fleste små. Men det er kjent at RS-virus, som særlig rammer små barn, kan smitte i inntil 1-2. Hver dag har jeg voksne pasienter som er plaget av kviser. Større barn og voksne merker disse virusene bare som en enkel forkjølelse.


Vi har fått tilfeller av RS -virus på småbarnsavdelinger. Alle kan bli smittet av RS -virus, men hos voksne og eldre barn gir det seg som regel uttrykk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Symbolen elektrisch schema

Mose på tak vaskepulver

Mummi genser oppskrift